FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
pomoc w wyborze, jaka antena itp
Autor Wiadomość
Yoo! 

Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 16:21   pomoc w wyborze, jaka antena itp

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy warto inwestować w zestawy takie jak:
:arrow: zestaw 1

:arrow: zestaw 2

czy lepiej dołożyć trochę grosza i kupic inny.

- Chciałbym wiedziec też, czy długośc anteny ma aż takie znaczenie, czy dłuższa znaczy lepsza.

- Jak to jest z antenami dodawanymi do zestawów jak ten powyżej. Nie trzeba ich później zmieniać na jakieś lepsze.

- Czy każde cb trzeba stroić

- Na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie cb radia

Z góry dzieki za odp :)

VW klękajcie narody VW

Gofer
http://tiny.pl/htz5x

pit2910 
501776681

Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 16:29   

Yoo! pierwszy zestaw duzo lepszy i ten bym brał ale to od finansów twoich zalezy :P zestrajasz antene-najlepsze sa te anteny przkrecane do karoserii 1,5m mam magnesówke ale nie jestem zadowolony. tu masz adres firma EUROSAT ul. Mikołowska428 tel.32-222-76-35 Mysłowice tam ci pomogom dobrac i dostroic radyjko :pomoglem:

Kosmos 
Po co ci ta gleba była...

Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 16:38   

Yoo!, jak dla mnie to line te zestawy oby dwa, dla mnie dobrymi radyjkami są presidenty i takie bym ci polecił to sprawdzony producent dość popularny ;) co do anteny to im dłuższa tym lepsza bo masz wiekszyzasięg odbioru oraz nadawania, a co do strojenia to każde radyjko trzeba zestroić aby uniknąć jego zniszczenia... Jeżeli kupujesz nowe radio to w sumie niama strachu bo masz gwarancje, szukaj radyjka z filtrem przeciwzakłuceniowym ASC co pozwoli ci zredukować w znacznym stopniu szumy. Podstawą przy zakupie jest zadanie sobie pytania w jakim stopniu będziesz kożystał z tego sprzętu?? Wtedy łatwiej jest znaleść coś dla siebie dobrego w przystępnej cenie. ;)

Mauro 

Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 21:13   

Kosmos tylko wiesz im dluzsza antena tym wiekszy zasiego to sie zgodze ale niestety lapie wtedy szumy z radii tzw biedronkowych i nawet ASC czasem nie pomaga. Jezeli nie stac Cie na president polecam rowniez radia spod znaku Midland sa tansze a rowniez dobre(W busie posiadam presidenta i antenke 1.5m i chodzi podobnie co midland w Vencie z antena Hustler) Na dlugie trasy President na lokalne przemieszczania Midland Allan. Takie moje zdanie :) No i wiadome ze trzeba zestroic radio i antene zredukuje szumy i nie zepsuje radia:)

Yoo! 

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 19:46   

dzieki Panowie za pomoc, napewno pomoże w wyborze, pozdro

VW klękajcie narody VW

Gofer
http://tiny.pl/htz5x

Odpowiedz do tematu