pozbyć się katalizatora i zrobić przelot ; D tylko jak pozbędziesz się kata to auto nie bedzie spełniało badania tech. bo będzie miał za dużą emisje spalin. a końcowy tłumik od gti lub jak podoba się inny to poszukaj na allegro, ale przelot jest kluczem takiego wygłosu. a co do badań zawsze znajomy może Ci podbić pieczątke ; )
panowie jo u synka w MK3 załadowoł strumienica w obudowie katalizatora i jest wszystko ok łącznie z przeglądem pomruk jest delikatny ale to zasługa ostatniego tłumika który jest z diesla czyli dwururka wylot
jak zamontujesz strumienice zamiast katalizatora to i tak auto teoretycznie nie przechodzi badania ze względu na emisje spalin. Strumienica tak jakby daje Ci troszkę więcej mocy bo spaliny szybciej wydostają się na zewnątrz a katalizator je tłumi ; ) A dźwięki troszke się zmieni aczkolwiek nie będzie to to samo co przy pełnym przelocie ...
sprocik niewiem jak to wyglądało na analizatorze spalin ale problemy miałem bo tam niebyło nic a jak pojechałem ze strumienicą w obudowie katalizatora gość nawet nie miałknoł że coś jest nie tak
_________________ 2o1o Mikołów WOŚP,integracja małopolska&vwslask.pl,Integracja z Czechami-Racibórz,IV ZLOT VAG NYSA ....and
NOWY GOLF MAM WSZYSTKIE CZESCI DO MK1 GOLF/JETTA
bandyta mk1love, sprocik, może wy niemacie problemów podczas jazdy ja jednak miałem problem bo auto mi czasem gasło przy zmianie biegów przepływ spalin w układzie wydechowym się zmienia i sonda lambda też inaczej pracuje co może spowodować jej awarie... Jeśli ingierujecie w układ wydechowy to niemożna na tym poprzestawać a przede wszystki trzeba robić to z głową wywalanie katalizatora jest jak dla mnie głupotą i nie powinno się tego robić
_________________ 2oo9: Piknik u Bartaza. 2o1o: WOŚP-MikołóVW,Spot integracyjny Kraków,Cult- styl Saisonauftakt Rothenburg,IV Zlot Vag Nysa,Pleszew VWigwamy,Rogoźnik,UstronióVWka,Summer Cars Party,
Ostatnio zmieniony przez Kosmos Wto 31 Sie, 2010 15:08, w całości zmieniany 1 raz